دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳

            

پل های ارتباطی :

dadgostaran.iran@gmail.com  

09196231726  

معاون حقوقی رئیس جمهوری: تنوع فرهنگی باید درحقوق بشر لحاظ شود

معاون امور حقوقی رئیس جمهوری، تنوع فرهنگی را درجه ای از شان انسان دانست که باید در حقوق بشر به آن توجه کرد و گفت که باید فرهنگ، اخلاق، خصوصیات و مدل زندگی مردم در حقوق بشر در نظر گرفته شود.

لعیا جنیدی که برای شرکت در نشست «حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد» به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک سفر کرده است، در گفت و گو با خبرنگار دادگستران، افزود: این نشست به درخواست ایران بود و ونزوئلا به دلیل ریاست بر جنبش عدم تعهد عهده دار برگزاری آن شد.
وی ادامه داد: در این نشست که در دهمین سالگرد اعلامیه تهران که به منظور برنامه اقدام و عمل در زمینه حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد برگزار شد، بسیاری از شرکت کنندگان به این اعلامیه استناد کردند و آن را مبنای اقدام خود قرار دادند.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: تلاش کردیم مفاهیم حقوق بشر که در نظام حقوقی ما شناسایی شده است و همچنین توازنی که بین حقوق بشر و تنوع فرهنگی به وجود آمده را به خصوص با توجه به اصولی از قانون اساسی معرفی کنیم.
جنیدی یادآورشد: تمام پیروان مذاهب اسلامی در ایران می توانند برنامه ها، تعلیمات و احوال شخصیه خودشان را بر اساس مقررات مذهبی خودشان داشته باشند. همین طور درباره پیروان سایر ادیان که احوال شخصیه آن می تواند بر اساس مقررا ت خودشان باشد.
وی به اصل ۱۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و ادامه داد: دولت و مردم مسلمان ایران این تعهد قانونی را دارند که با غیر مسلمان ها بر اساس انصاف، عدالت اسلامی و با رعایت حقوق انسانی رفتار کنند. این مجمموعه، نشانگر پذیرش تنوع فرهنگی است که پیام اصلی این نشست و اعلامیه تهران است.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: امروز هم شرکت کنندگان این نشست، آن را پیام نوین دانستند و عمده کشورهایی که آمده بودند این مساله را پیگیری می کردند که تعارضی بین حقوق بشر و تنوع فرهنگی وجود ندارد. تنوع فرهنگی، درجه ای از شان انسانی است و بایستی فرهنگ، خصوصیات، اخلاق و مدل زندگی مردم در حقوق بشر در نظر گرفته شود.
جنیدی تاکید کرد: تنوع فرهنگی شان انسانی را تقویت می کند و خودش می تواند بخشی از حقوق بشر باشد.

**
دیدار با معاون کمک های بشردوستانه دبیر کل سازمان ملل
معاون رئیس جمهوری همچنین درباره دیدارهای جانبی این نشست گفت: دیداری با آقای لوکاک معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشر دوستانه داشتیم. ایشان سفری به ایران داشت و از آمادگی های خودشان برای کمک رسانی به زلزله زدگان توضیحاتی داد.
جنیدی افزود: وی همچین از اقداماتی که دولت ایران در این زمینه انجام داده است تشکر کرد و گفت که دولت مرحله سخت اول را پشت سر گذاشته و الان در دوره مراقبت و تکمیلی این کار است.
وی ادامه داد: معاون دبیرکل سازمان ملل متحد معتقد بود که دولت ایران مرحله اورژانسی پس از حادثه را نسبتا خوب پشت سر گذاشت و این اقدامات را تحسین کرد.

**
تاکید بر بازگشت آوارگان میانمار و تضمین برای امنیت آنان
معاون امور حقوقی رئیس جمهوری افزود: درباره وضعیت میانمار و مسلمانان روهینگیا نیز صحبت شد. برنامه بازگشت آوارگان از بنگلادش که باید مردم را در نظر گرفت، امکانات واقعی ایجاد کرد و تضمینی وجود داشته باشد تا این بازگشت، هم بر اساس اراده خودشان باشد و هم دوباره در معرض خطر قرار نگیرند.
جنیدی از دیگر موضوع های این دیدار را مسائل بشر دوستانه در یمن و سوریه عنوان کرد و گفت در این باره تبادل نظر شد که سازمان ملل متحد چه اقدامات مشخصی را در این بخش دارد که می خواهد انجام دهد.

**
فلسطین برای جهان اهمیت دارد
معاون امور حقوقی رئیس جمهوری همچنین به نشست «روز همبستگی با مردم فلسطین» که در روز چهارشنبه برگزار شد اشاره کرد و گفت: در این نشست، رئیس مجمع عمومی و رئیس شورای امنیت با توجه به جلسه موازی شورای امنیت، حضور یافته بودند تا ضمن اعلام همبستگی با مردم فلسطین به دنبال راه حلی برای یافتن وضعیت رقت باری که سال ها ادامه دارد، باشند.
جنیدی افزود: تقریبا سفرای کثیری از کشورها شرکت کرده بودند و این نشست حتی به روز بعد کشیده شد. ما به عنوان یکی از کشورهایی که در این مساله ملاحظات جدی داریم و می خواهیم که حقوق این مردم استیفا شود، شرکت کردیم
وی خاطرنشان کرد: هر کسی که در موقعیت ظلم قرار می گیرد بر همه واجب است هر کمکی که می توانند انجام دهند. نشست همبستگی با مردم فلسطین، جدی بود و از میزان اقبالی که از کشورهای اروپایی، آسیایی، عربی و حتی شرق دور به عمل آمده بود، مشخص بود که فلسطین برای جهان اهمیت دارد.

**
دیدار با وزیر خارجه ونزوئلا/تلاش برای تقلیل مشکلات منطقه ای
معاون رئیس جمهوری همچنین به در دیدار دو جانبه با وزیر خارجه ونزوئلا اشاره کرد و گفت: در این دیدار از برگزاری نشست حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد قدردانی شد.
جنیدی افزود: درباره چگونگی تقویت جریان فکری که درباره نوع توزان حقوق بشر و در نظر گرفتن تنوع فرهنگی به وجود آمده است، هم گفت و گو کردیم.
وی، مسایل پیرامونی و نگرانی هایی که در منطقه خاورمیانه و همچنین ونزوئلا و آمریکای لاتین وجود دارد را دیگر محور گفت و گوهای خود با وزیر خارجه ونزوئلا دانست تا دو طرف کمک کنند مشکلات منطقه ای تقلیل یابد.