دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳

            

پل های ارتباطی :

dadgostaran.iran@gmail.com  

09196231726  

تهدید توسط شوهر سابق

تهدید توسط شوهر سابق

تهدید:
تهدید در لغت به معنای ، ترساندن و بیم دادن است عرف و قانون نیز همین تلقی را از این عنوان دارند ، قانون گذار تهدید را بیان رفتار نامشروعی دانسته که مرتکب می خواهد آن را انجام دهد.

نمونه یک پرونده در باب تهدید:
درپی شکایت خانمی مبنی بر اینکه مدتی است از شوهرش طلاق گرفته اما اخیراً ازطرف خانواده او تهدید و اتهام‌های واهی به او نسبت می‌دهند وموجبات خدشه‌ دار شدن امنیت روانی اوشده‌اند،موضوع پیگیری شد.
در بررسی‌های اولیه ،سیستم‌های رایانه متهم جمع آوری و موضوع اتهامی از طرف شاکیه بررسی و مشخص شد که قبل از طلاق،همسر ویا اقدام به نصب دوربین مدار بسته و سیستم الکترونیکی جهت ضبط صدا و تصویر در منزل شان کرده است با دستگیری متهم معلوم شد متهم بعد از طلاق همسرش از این مستندات در جهت تهدید واخاذی استفاده کرده بود که نامبرده جهت تحقیقات تکمیلی وسیر مراحل قضایی به دادسرا فرستاده شد.

مجازات تهدید:
در مورد مجازات مرتکب تهدید پس از اثبات جرم و جمع شدن شرایط ماده ۶۶۹ به قاضی حق انتخاب حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه را داده است که دادگاه با توجه به اوضاع و احوال قضیه و شخصیت طرفین مبادرت به صدور رای در خصوص متهم می نماید .

جرم موضوع ماده ۶۶۹ نیز مانند ماده ۶۶۸ از جرائم حق الناس و مشمول ماده ۷۲۷ قانون مجازات اسلامی است که جز با شکایت شاکی خصوصی شروع نمی شود و در صورت رضایت واعلام گذشت شاکی ، دادگاه می تواند در مجازات مرتکب تخفیف داده و با رعایت موازین شرعی از تعقیب مجرم صرفنظر نماید.